poniedziałek, 16 listopada 2015

Formuła na wspaniałe ciasto do pizzy.

Formuła na wspaniałe ciasto do pizzy.

pizza myślenice

Pizza myślenice jest suma jej części; mianowicie, ciasto do pizzy, polewy pizzy i sos do pizzy. Sprawdź, każdy z nich wspaniałe, jak można zrobić to i będziesz mieć pewność, obracając się najlepszą pizzę domowej roboty możliwe. Wypróbuj następujące tajemnice podczas dokonywania pizzę domowej roboty.

Piec pizzy oddzielnie: Byłoby najlepiej, jeśli można piec pizzy zanim dodasz na nadzieniem i sosem. Jest jeszcze jeden dobry powód do tego. Jeśli upiec dużo w jednym i tym samym czasie, może skończyć się z pizzy, który rozgotowane polewy, spalone serem i niedogotowane, płaskiej skorupy. Oczywiście, nie należy piec skorupy w pełni po raz pierwszy, tak, że nie skończy się z pizzy, który ma spaloną skorupę po swojej ostatniej fazie pieczenia. Mieszanie najlepsza pizza myślenice składniki ciasta: Rozpocznij poprzez umieszczenie w misce co najmniej jedną dziesiątą część ciepłej wody określonej w swojej domowej pizzy receptury. Dodaj drożdże stopniowo do wody, wymieszać i odstawić na kilka minut. Tymczasem w osobnej misce umieścić resztę ciepłej wody, wymieszać z cukrem i solą (jeżeli przepis wymaga tych składników) i inne suche składniki z wyjątkiem mąki, dodać mieszaninę wody i drożdży, wymieszać dużo natychmiast dodać reszta składników.

W pizzeria myślenice: Ugniatanie pozwoli mieszankę powietrza z twojej mieszaniny ciasta pizzy. Należy wyrobić ciasto do pizzy tylko aż do właściwej konsystencji: ciasto nie przywiera do pojemnika, a poszczególne części mogą być rozciągane bez pękania. Ugniatania spowoduje kruchego ciasta pizzy. Podczas wyrabiania ciasta, należy użyć mąki, aby zapobiec przywieraniu mieszaniny do rąk i miski, ale używać jako trochę mąki, jak to możliwe. Pozwól pizzy wzrost ciasta przed użyciem: Po wyrabiania swoją ciasto do pizzy, trzeba dać mu wystarczająco dużo czasu, aby wznieść się do pożądanej grubości. Generalnie, im dłuższy czas fermentacji pozwalasz swoją pizzę, tym lepszy smak pizzy. Należy jednak uważać, aby nie używać zbyt dużo drożdży, jeśli pozwolę wzrost ciasta dla godzin (mówią, że przygotowane ciasto rano i niech się zrelaksować na resztę dnia, w ramach przygotowań do pieczenia pod koniec dnia). Jeśli prędkość jest najważniejszy: Jeśli potrzebujesz ciasta na najlepsza pizza myślenice, tak szybko jak to możliwe, można pozwolić mu rosnąć szybciej przez dodanie drożdży do mieszaniny lub zwiększając temperaturę ciasta. Aby zrobić to drugie, można podgrzać piekarnik na kilka minut, wyłącz go, schłodzić piec się trochę, pozostawiając drzwiczki otwarte przez kilka sekund, umieścić ciasto w przykrytej misce umieścić naczynie w piecu i zamknąć drzwi. Niech mieszanina pobyt w ciepłym piekarniku przez co najmniej 30 minut, wyjąć, delikatnie nacisnąć ciasto w dół a następnie powtórz ćwiczenie "rising" na kolejne 30 minut. Inną techniką, która może ubiegać się o szybszym czasie fermentacji jest użycie ciepłej wody. Im wyższa jest temperatura wody, tym większa będzie działanie drożdży. Tylko uwaga uwaga jednak, ciasto do pizzy, które zostały dopuszczone do wyrośnięcia dłużej przy użyciu minimalnej ilości drożdży prowadzi z reguły do lepiej degustacji pizzy, więc najlepiej, aby wymieszać i zagnieść swoje godziny ciasta, zanim rzeczywiście potrzebne.

Mrożone ciasto do pizzy domowej roboty przygotowania: Jeśli przygotowali ciasta do pizzy w nocy i pozostawił go w lodówce do następnego dnia upieczeniu wyjąć rano i niech wyrośnięcia na co najmniej kilka godzin przed użyciem. I znów, mniejsza drożdże używane wymagany dłuższy okres wzrostu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.